Kotkassa maukasta ja kirpeääkin

-Tämähän on varsin hyvä tapa saada jäsenmaksupalautetta,
iloitsivat Kotkassa eläkeläistapaamisessa 3.11.2016 mukana
olleet kymmenkunta jäsentä.

Pub Albertin maukas ruoka hiveli osallistujien makuhermoja.
Siitä virisi monia ruoka-aiheisia keskusteluja. Virolahden
Klamilassa rakentuu satoa tuottavien viiniköynnöksien
verhoama patio. Kotkassa kasvaa kauluslaatikoissa perunoita
ja yrttejä.Vinkkejä erilaisiin ruokiin saa vaikkapa Master Chef
Australia -tv-ohjelmasta.

Virisihän keskustelua myös Kalliolasta. Kalliolan säilyttämisen
puolesta nousi vahva puolustus, kun oppositio pohti Kalliolan
myymistä. Myyntirahat siirrettäisiin säätiöön ja pääoman
tuotolla jaettaisiin apurahoja jäsenille. Puolustuksen
puheenvuorossa painotettiin, että monelle Kalliola on ainut
henkireikä luonnon keskellä ja viime aikoina erityisesti nuoret
jäsenet ovat vuokranneet Kalliolaa.

Kotkan eläkkeelle jääneet kollegat ovat jo vuosikausia
kokoontuneet Pub Albertiin jokaisen kuukauden ensimmäisenä
torstaina, markkinapäivänä. Kymenlaakson Journalistien
tapahtumana eläkeläistapahtuma oli toinen. Ensimmäinen
eläkeläisten tapaaminen järjestettiin vuosi sitten Kouvolassa
Ravintola Nevillessä. Ensi vuonna taas Kouvolassa,
mikäli toiminta jatkuu entisellään.

Kirjoittajan jälkikirjoitus: Tiedustelin yhdistyksemme tilinpitäjältä
Tilikievarin Teija Honnilta, mitä mieltä hän on Kalliolan myynnistä.
Vastaus: Ei kannata myydä ainakaan pariin vuoteen.
Kiinteistöjen hinnat ovat laskeneet samoin kuin säätiöiden
rahastojen korot.

Teksti: Arja Ukkonen
Kuva: Erkki Kupari


Muun muassa Ylen Euroviisu-lähetyksiä ja Kotikatu-sarjaa aikoinaan ohjannut jäsenemme
Erkki Kupari viritteli pyynnöstä kuvaa eläkeläistapaamisesta. Oik. Erkki Kupari,
Seppo Vakkari ja Matti Järvinen, vas. pj Arja Ukkonen, vpj Hannele Karppinen
ja Timo Uusiniitty.