Kouvolan Sanomien
Johanna Tenovirrasta
Kymenlaakson Vuoden journalisti

Kymenlaakson Journalistit ry on valinnut toimittaja Johanna Tenovirran Vuoden journalistiksi. Valintaperusteluissa korostetaan sekä Tenovirran uudistumiskykyä että verkostoja.
”Johanna Tenovirta on osoittanut uskomatonta muuntautumiskykyä printtitoimittajasta täysverikseksi verkkohaukaksi. Johanna ottaa pelotta haltuun uudet julkaisualustat ja uudet työvälineet”, palkintoperusteluissa sanotaan.
Tenovirta työskentelee Kouvolan Sanomien verkkotoimittajana. Tenovirta on aloittanut toimittajan uransa 1980-luvulla Valkealan Sanomissa. Iitinseudussa hän työskenteli 17 vuotta. Kouvolan Sanomien vakituisena toimittajan hän on ollut yli 10 vuotta.
Tenovirta on huolissaan uutisten inflaatiosta.
– Uutisen pitää edelleen antaa perustiedot niin, ettei lukijalle jää kysymyksiä. Tuntuu, ettei uutisia uskalleta tehdä tai jos tehdään, mennään tiedote edellä. Tenovirta arvostelee esimerkiksi yrityksiä liian tiukasta viestintälinjasta.
– Toimittajan työ on tehty vaikeaksi. Viestintävastaavat isoissa yrityksessä sanelevat, mitä saa sanoa, vaikka asia olisi kuinka tärkeä paikallisesti. Paikallisuus onkin Tenovirran mielestä maakuntalehden tärkein valttikortti.
– Se Kuukson mummo tietää parhaiten, miten asia on, koska se koskettaa juuri häntä. Meidän tehtävä on tuoda hänen äänensä kuuluville.
Kymenlaakson Journalistit palkitsee joka vuosi alueen ansioituneen journalistin Kymenlaakson Journalisti -palkinnolla.