Annikki Niiranen haluaa inhimillistää Kymsoten tiedottamista

Teksti ja kuva: Kai-Pekka Vesalainen

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän toimitusjohtaja Annikki Niiranen pitää Kymsoten perustamista erittäin hyvänä ratkaisuna. Kymenlaakson Journalistien Vuoden valottajana 2019 palkittu Niiranen arvioi, että maahamme tulee vielä sote-reformi, sillä sote-palvelujen järjestämisvastuu on oltava kuntia suuremmilla toimijoilla.

Vuodenvaihteessa aloittaneessa kuntayhtymässä on Niirasen mukaan mietitty ulkoisen ja sisäisen tiedottamisen tarvetta.
– Viestinnän resursseja on lisätty ja tiedottamisen toimintamallia hiottu siten, että kuntayhtymän johtajat ja palvelupäälliköt ottavat vastuuta tiedottamisesta palvelutoiminta-alueidensa osalta, kertoo Vuoden valottaja 2019 -palkinnon saanut Niiranen ja hymähtää, että Kymsotea edeltäneessä Careassa tiedottaminen oli todella keskitettyä.
– Meidän kymsotelaisten pitäisi pystyä kertomaan asiakkaillemme palveluista eikä hallintomalleista. Tuskin kansalaisia suuresti kiinnostaa, miten kuntayhtymämme organisaatio on järjestetty, vaan he kaipaavat tietoa palvelujen saatavuudesta ja niihin mahdollisesti odotettavissa olevista muutoksista. Isoin haasteemme on, että oppisimme katsomaan asioita asiakkaan silmin.

Kymenlaakson Journalistit ry palkitsee vuosittain Vuoden valottaja –palkinnolla tiedottamisessa ansioituneen henkilön. Palkinto annetaan henkilölle, joka on ymmärtänyt avoimen tiedottamisen merkityksen, mutta ei ole ammatiltaan tiedottaja.


Kymenlaakson Journalistit ry on palkinnut Vuoden valottajana toimitusjohtaja
Annikki Niirasen sote-kuntayhtymään liittyvästä tiedottamisesta.