Kalliolan kesä 2024

Kymenlaakson Journalistit ry:n Kalliolan lomapaikka Haminan Neuvottomassa on avattu vuokrattavaksi remontin jälkeen. Päämökkiä on kehuttu, että se on paremmassa kunnossa kuin yhdistykselle paikkaa hankittaessa! 
Vuokraajien käytössä ovat lisäksi pikkumökki, kesäkeittiö, sauna, vene ja puucee.
Remontti kustannettiin yhdistyksen varoista.
Rahatilannetta parantaaksemme emme laita hakuun yleisiä stipendiviikkoja tällä lomakaudella. Vuokrahintoihin hallitus päätti kokouksessaan 18.4.2023 tehdä korotuksen.
KS. edempänä vuokrat ja maksaminen.

KALLIOLAN KÄYTTÄMISESTÄ. Kalliola on ensisijaisesti tarkoitettu Kymenlaakson Journalistit ry:n jäsenten ja heidän perheenjäsentensä käyttöön. Kalliolan remontin myötä yhdistyksessä on tultu siihen tulokseen, että kun remonttityöhön saadaan apua ei-jäseniltä, heitä voidaan kiittää osallistumisesta loma-ajalla Kalliolassa. Näistä poikkeuksellisista käyttöoikeuksista sovitaan aina tapauskohtaisesti erikseen.

VUOKRA-AJAT. Vuokra-ajat alkavat maanantaina klo 12 ja päättyvät arkiviikon osalta perjantaina klo 18. Viikonloppu alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy maanantaina klo 12. Myös kokonaisia viikkoja (ma-ma) jaetaan, mikäli sellaisia ajanjaksoja 1. ja 2. haun jälkeen on ylipäätään olemassa. Haettavat loma-ajat kesälle 2024 ovat tarjolla näiden verkkosivujen etusivulla.
Sieltä löytyvät myös jäsenistön yhteisen ajan jaksot, jolloin Kalliolaa ei vuokrata.
Yhteisenä aikana Kalliolassa voi myös yöpyä. Yhteisenä aikana, myös talvikaudella, Kalliolassa yöpyvien toivotaan osallistuvan sähkökuluihin 10 euroa /vrk (1-4 henkilöä), 20-50 euroa (viisi henkilöä tai enemmän.) 
Maksun samoin kuin Kalliolan vuokran voi suorittaa yhdistyksen tilille Danske Bank FI62 8000 1000 5085 73.

AVAIMET. Kalliolan ovet pidetään lukittuina. Avaimet saa kuittausta vastaan Kymen Sanomien Kotkan ja Haminan toimituksista, Kouvolan Sanomien toimituksesta ja Keskilaakson toimituksesta Inkeroisista. Kalliolassa on myös avainjemma.

HAKEMUKSET osoitetaan sihteeri Ritva Launeskoskelle, HUOM. muuttunut spostiosoite: halibeib@hotmail.com, puh. 040 510 7689. Ensimmäisen hakukierroksen (30.4. asti) jälkeen järjestetään uusintakierros (2.-15.5.) vapaaksi jääneiden aikojen täyttämiseksi. Jos kahden haun jälkeen vuokra-aikoja on yhä vapaana, niistä tiedotetaan jäsenistöä.
Varaukset ovat sitovia. Hakemukseen kannattaa ykkösvaihtoehdon lisäksi esittää myös vaihtoehtoisia ajankohtia.

PÄÄLLEKKÄISVARAUKSET. Jos samaan ajankohtaan osuu useita hakemuksia, etusijan saa hakija, jolla ei aikaisemmin (tai pitkään aikaan) ole ollut loma-aikaa. Sovitteluratkaisuin pyritään takaamaan yksityinen loma-aika mahdollisimman monelle.

HINTA JA VUOKRAN MAKSAMINEN. Arkiviikon hinta on 150 euroa ja viikonlopun hinta samoin 150 euroa. Pitkän ma-ma viikon hinta on siten 300 euroa. Maksu suoritetaan hyvissä ajoin Kymenlaakson Journalistit ry:n tilille Danske Bank FI62 8000 1000 5085 73.

VARAUKSISTA TIEDOTTAMINEN. Lista Kalliolan varatuista ajoista tulee nähtäville /on nähtävissä Kymenlaakson Journalistit ry:n nettisivuilla www.kymenlaaksonjournalistit.fi sekä Kalliolassa. Varaustilannetta voi tiedustella myös puhelimitse yhdistyksen mökki-isännältä Timo Suurnäkiltä puh. 0400 566 009 tai sihteeri Ritva Launeskoskelta 040 510 7689.

ESTEEN SATTUESSA. Mikäli et pääse varaamanasi aikana Kalliolaan, pyri hankkimaan tilallesi joku toinen jäsen. Jos tämä ei onnistu, vuokra on joka tapauksessa maksettava. Muita Kalliolan käyttäjiä ajatellen on huomaavaista ilmoittaa mökki-isännälle, sihteerille tai puheenjohtajalle, että Kalliola on vapaasti käytettävissä.

VIE POIS OMAT JÄTTEESI, ja lomailijoiden on myös syytä varautua siihen, että saattaa joutua tyhjentämään huussia. Eloperäisiä jätteitä varten Kalliolassa on kompostori. Yhdistys kustantaa vessapaperit, jätepussit ja polttopuut. Juomaveden joutuu jokainen tuomaan mukanaan. Kaivovesi kelpaa saunakäyttöön. Kalliolan kasvimaa on vapaasti kaikkien käytettävissä sitten, kun satoa alkaa tulla. Sänkyjä käytettäessä toiveena on lakanoiden käyttö. Pois lähtiessäsi siivoathan jälkesi seuraavaa käyttäjää ajatellen.

Kirjaa käyntisi vieraskirjaan!