Kalliola-raportti 2018-2019

Kalliolan kunnostustyöt jatkuivat kevään ja kesän 2018 aikana. Ekamin opiskelijat jatkoivat hyvää työtään maalaamalla pikkumökin hirsiseinät. Myös kaikkien muiden paitsi päämökin terassit saivat uudet pinnat. Lisäksi uusittiin rantagrillin portaikko ja saunan sisustus. Kalliolle hankittiin uusi hirsipöytä ja myös kesäkeittiön edusta sai uuden, tukevan pöydän.
Kunnonkohennusta odottaa edelleen venevajan rannan puoleinen seinä ja päämökin terassi. Lisäksi kaivon kunnostustöihin ei viime kesänä riittänyt aika. Sähköjen vetäminen liiterille ja ulkohuussille ovat myös edelleen tekemättä.
Kalliolan käytössä suurimpia ongelmia tuotti kesän helteiden aiheuttama sinilevän paljous. Useilta keskikesällä mökille vilvoittelemaan tulleelta jäi uinnit uimatta vihreän levämaton peittäessä lähes puolet lahden pohjukasta. Helteet tekivät selvää myös kasvimaasta, jonka tuotto jäi varsin vähäiseksi. Mökin vuokra-ajat pysyivät entisellä mallillaan. Vuokrausajoissa oli sekä keväällä että syksyllä myös vapaita viikkoja.
Kesän tähtihetkiä oli yhdistyksen vuosijuhla, jossa soittaneesta bändistä saivat nauttia muutkin mökkiläiset ainakin muutaman kilometrin säteellä.
Tulevan kevään kiireisimpiä töitä olisi päämökin terassilautojen hionta ja maalaus ennen mökin vuokrakäyttöä. Talkoovoimia kaivataan myös kevään ja syksyn perinteisiin mökkitalkoisiin.

Timo Suurnäkki
mökki-isäntä