Jäsenkirje 2019

Hei Kymenlaakson journalistit!

Minut valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi vuosikokouksessa Haminassa 16. maaliskuuta. Kiitos luottamuksestanne, toivon olevani sen arvoinen. Haluaisin esitellä itseni muutamalla sanalla niille, jotka eivät minua tunne.
Olen 33-vuotias Kouvolan Sanomien tuottaja. Vastaan urheilu- ja kulttuuriosastoista sekä kuvaamosta. Toimittaja on ainoa ammatti, jota olen harjoittanut satunnaisia muita töitä lukuun ottamatta. Ennen vakipaikkaani Kouvolassa tein vuosia töitä pätkäläisenä maakuntalehtiin ja Ylelle, vapaana toimittajana useisiin julkaisuihin. Olen valmistunut Jyväskylän yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi.
Journalistiliitto on ollut itselleni vahva ja tärkeä selkänoja pätkätyöläisenä. Liiton tuki on ollut korvaamaton apu monissa työnantajan kanssa syntyneissä ristiriitatilanteissa koskien esimerkiksi palkanmaksua tai työsopimuksen yksityiskohtia. Ilman ammattiliiton tukea yksittäisen työntekijän olisi vaikea puuttua ongelmiin. Itse koen, että työntekijän tukeminen ja epäkohtien esiin nostaminen ovat eräitä liiton tärkeimpiä tehtäviä.
Toinen itselleni merkittävä asia ovat olleet liiton tarjoamat koulutukset ja seminaarit. Näinä niukkuuden aikoina, kun työnantajien koulutusrahat ovat joko kadonneet tai vedetty minimiin, liitto on avainasemassa jäsentensä ammattitaidon ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Tässä toivon, että Kymenlaakson journalistit pystyy vastaamaan jäsentensä toiveisiin ja tarpeisiin entistä paremmin.
Liitto on sekä paikallisella että kansallisella tasolla menettänyt jäseniään. Tästä ollaan liitossa syystäkin huolissaan.  Ensimmäisiä asioita, joita puheenjohtajana toivon voivani toteuttaa, on jäsenkysely. Pysyäkseen elinvoimaisena yhdistyksen on tärkeää tietää, mitä jäsenet siltä odottavat. Näihin toiveisiin liittyen ja muidenkin aiheiden tiimoilta minuun saa olla yhteydessä sähköpostitse.

Kouvolassa 22.3.2019
Kymenlaakson journalistien puheenjohtaja
Pinja Valkonen
pinja.liisa.valkonen@gmail.com